Чим та кого годує український аграрно-промисловий комплекс (інфографіка)

Продукція українського аграрно-промислового комплексу завжди мала попит закордоном. За даними Інститут аграрної економіки протягом 2019 року обсяги експорту помітно збільшилися, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “24 канал”.

В період січень-червень 2019 року експорт агропродовольчої продукції збільшився майже на 20% в порівнянні з торішніми показниками. Вартість експортованої продукції оцінюється в 10,3 мільярда доларів США.

Найбільше харчів купують в України країни Азії, Африки, Європейського Союзу та СНД. При цьому в СНД стали продавати менше, а в інші регіони – навпаки.

Екологічна катастрофа: на Волині прибирають мертвих тварин (відео)


Трійка лідерів-імопртерів українських харчів це: Китай (торік за перші шість місяців посідав третє місце); Єгипет; Індія.

Через нестачу заробітчан Німеччина втрачає врожаї спаржі та полуниці

Найбільше Україна продає зернових, олії та олійних культур, а також м’ясних продуктів. Сумарно вони забезпечили понад 84% виручки від продажу вітчизняного агропродовольства.


Серед країн Європейського Союзу найбільшими торговельними партнерами для України є Нідерланди, Іспанія, Італія, Польща, Німеччина та Франція. Країни ЄС закуповують в України зернові (на 1570 мільйонів доларів), олійні культури, соняшникову олію (684 мільйони), а також м’ясопродукцію (на 104 мільйони доларів).

Amazon покарали за поширення заборонених пестицидів (деталі)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: