Чоловік 9 років утримував сім’ю у підвалі своєї ферми

Поліція Нідерландів затримала і допитує орендаря ферми, де була виявлена сім’я, яка не менше дев’яти років прожила в підвалі будівлі, нібито, в очікуванні кінця світу, пише “Агро-Центр“.

Як пише місцева преса, під час обшуку на фермі був затриманий громадянин Австрії Йозеф Б., який періодично приїжджав на ферму, де містилася сім’я з шістьма дітьми. Він відмовився співпрацювати з поліцією і в четвер постане перед судом.

Його підозрюють в незаконному позбавленні волі і заподіянні шкоди здоров’ю. У прокуратурі заявили, що домагатимуться його арешту.

Обшук на відокремленій фермі провели після того, як старший з шести дітей, що знаходилися в неволі втік і прийшов до місцевого бару. Там молодий чоловік замовив собі пива, а потім розповів про те, що відбувається на фермі.

Зовнішній вигляд і поведінка 25-річного чоловіка викликали занепокоєння у власника бару Кріса Вестербека.

“Він замовив п’ять кухлів пива і випив їх все. Потім я з ним заговорив, і він розповів, що втік і що йому потрібна допомога. Ми подзвонили в поліцію”,

— сказав Вестербек журналістам.

“У нього було довге волосся і брудна борода, одягнений він був у старий одяг і виглядав так, як ніби не розуміє, що відбувається. Він сказав, що ніколи не вчився в школі і не стриг волосся вже дев’ять років”,

— додав власник бару.

Під час обшуку на фермі поліція виявила п’ятьох його братів і сестер, а також чоловіка, якого діти назвали своїм батьком. 

Сім’ю знайшли в підвалі, сходи в який була прихована за потайними дверима. На даний момент поліція припускає, що ці люди утримувалися в підвалі проти їх волі.

Зараз проходять обшуки в ще двох будинках в 16 кілометрах від ферми, де була виявлена ​​сім’я.

Місцеві жителі кажуть, що бачили, як якийсь чоловік регулярно приїжджав на ферму і щось там будував, але він завжди тримав ворота закритими і ні з ким не розмовляв.

Ферма відгороджена парканом і оточена деревами, через що стороннім складно помітити, що там відбувається.

Голландська преса пише, що сім’я з підвалу харчувалася овочами і м’ясом тварин, вирощених на фермі.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: