Чорниця з зони відчуження: затримали жінку, яка збирала ягоди на продаж в Чорнобилі

Поліцейські затримали жінку у зоні відчуження, яка збирала ягоди для продажу. Затримана збирала чорницю у селі Вільч, пише “Агро-Центр”.

На момент затримання жінка назбирала 14 кг лісової ягоди та мала за намір винести її за межі радіактивно-забрудненої зони без відповідного контролю та дозиметричного документа. В зону відчуження жінка приїхала аж із Рівненської області. 

Більше сухарів: українці щороку купують все менше хліба

За проникнення на заборонену територію без дозволу спеціальних документів на дану громадянку складено адмінпротокол за ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіактивного забруднення).

Через нестачу заробітчан Німеччина втрачає врожаї спаржі та полуниці

За даним фактом слідчим відділу поліції зони ЧАЕС вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 267-1 Кримінального Кодексу України (порушення вимог радіаційної безпеки).

Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

На Прикарпатті вилучили партію буряків з перевищеним вмістом нітратів

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: