Ціни на продукти харчування в Україні не припиняють зростати

Харчова галузь є провідною у зовнішній торгівлі України, заявила Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції. Разом з тим, прохарчуватися в Україні стає все дорожче, пише “Агро-Центр”.

 Під час офіційного відкриття Всеукраїнського тижня харчових технологій та галузевих виставок “Inprodmash & Upakovka’2018”, “Bakery Ukraine’2018” та “Sweets Ukraine’2018” Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції, відзначила, що саме на харчову галузь припадає половина експорту аграрно-промислового комплексу.

В Україні врожай зернових кращій ніж у Європі

“До харчової промисловості належать понад 40 галузей і виробництв, а промислове виробництво харчових продуктів здійснюють понад 5 тисяч підприємств, які виробляють широкий асортимент продуктів харчування”,

– відзначила заступник міністра.

Україна потужний партнер в агросфері.

Всупереч словам заступника міністра, ціни на продукти харчування в Україні не припиняють зростати. Так, з початку 2018 року в Україні сало подорожчало на 6,5%, свинина – на 4,2%. На тлі подорожчання сала і м’яса зросли ціни і на овочі. Зокрема, буряк подорожчав на 69,3% картопля – 25,8%, цибуля – 12,5%.

Окрім того експерти прогнозують, що до кінця року в Україні подорожчає молочна продукція. Ціна на сире молоко зросте мінімум на 1 грн, а продукти молочної переробки можуть подорожчати на 10-15%.

“Ціна на сире молоко скаче щороку. 1 вересня ціна на молоко була підвищена на 60 коп. Ще прогнозується, що як мінімум на гривню вона зросте до кінця року. Тому однозначно виробники і переробники будуть змушені піднімати ціни поступово. Ще влітку були акції, вони закінчуються, тобто це також накладається на ціну товару. Відповідно, відсотків на 10-15% зросте ціна готової продукції “,

— повідомив аналітик Максим Фастеєв.

За серпень подорожчало 20 найменувань продуктів.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: