Ціни в Україні: які продукти найбільше подорожчали за рік

Держстат оприлюднив рейтинг найдорожчих і найдешевших продуктів у 2020 році.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: За даними Держстату лідером подорожчання став цукор. Його вартість протягом року збільшилася майже наполовину – на 46%. На другому місці – яйця. Їхня вартість зросла на третину. Соняшникова олія подорожчала на 22%.

Зазначається, що натомість торік знизилися ціни на овочі.

За даними Держстату, чи не найбільше зменшилася вартість на овочі борщового набору. Найбільше подешевшала цибуля – на 42%. Ціна за кілограм картоплі знизилася на чверть. Майже стільки втратила в ціні та капуста. Буряк подешевшав на 17%, а морква – на 6%.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Стало відомо, чому в Україні дорожчають морква і буряк

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: