Цьогоріч за середню зарплату можна купити більше хлібу

Пересічний українець на середню заробітну плату цьогоріч може купити на 5 кг або на 1% більше білого соціального хліба, ніж торік — 560 проти 555 кг. Такими висновками на своєму Facebook поділився Олексій Дорошенко, голова Асоціації постачальників торговельних мереж, пише “Агро-Центр”.

За його словами, розрахунки проводилися на підставі офіційної статистики.

В список регіонів, де на середню зарплатню можна купити найбільше соціального пшеничного хліба, ввійшов Київ – 678 кг, Донецька область – 672 кг, Одеська – 638 кг, Дніпропетровська – 607 кг та Запорізька – 594 кг.

Заборонити імпорт: поляки злякалися дешевої української малини

Найменша купівельна спроможність спостерігається в Житомирській області (406 кг), Закарпатській (432 кг), Чернівецькій (433 кг), Волинській (437 кг) та Сумській (406 кг).

Фактично різниця між Житомирщиною і Києвом складає 66% або понад 270 кг.

На Івано-Франківщині після окроплення хімікатами постраждали 16 корів та дівчина-пастух

Якщо прослідкувати можливість споживання хліба в динаміці, то на Дніпропетровщині цьогоріч можуть купити хліба на 83 кг більше, в Одеській області — на 72 кг, Рівненській – на 57 кг, Донецькій – на 52 кг, Харківській – на 42 кг.

У Швейцарії хочуть повністю заборонити пестициди

П’ятірку регіонів, де можливості закупитися хлібом поменшали, очолює Київ з показником -67 кг. До цього ж списку ввійшла Запорізька область (-53 кг), Кіровоградська (-41 кг), Полтавська (-30 кг) та Сумська (-20 кг).

До того ж, Дорошенко наголошує, що лише у 15 регіонах України за рік споживання хліба потенційно збільшилося. Натомість у 30% областей воно впало.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: