Депутати пропонують видавати паї багатодітним родинам на пільгових умовах

Народні депутати намагаються збільшити кількість громадян, котрі зареєстровані як фермери. Для цього пропонують установити для багатодітних родин право на позачергове отримання паїв у власність, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Закон і Бізнес”.

Проект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання пільг у сфері земельних відносин членам фермерського господарства, які мають статус багатодітної або прийомної сім’ї” (№10448) подано для ознайомлення до парламентського Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

Картопляний бізнес найбільш виграшна ніша для виробників та переробників

Планується додати до черги з “позачерговим правом” ще одну категорію громадян. Зокрема, щоб реалізувати своє право на безоплатне отримання у власність ділянки для ведення сільського господарства, родина повинна бути зареєстрована як багатодітна. Таку ж саму преференцію пропонують запровадити й для тих сімей, що мають прийомних дітей.

Сільському голові за гроші зносять амброзію

Таким чином намагаються популяризувати фермерство в Україні. Зокрема, автори проекту вважають, що саме багатодітні сім’ї ефективніше за інших будуть вести сільське господарство. Залишилося переконати в цьому місцеві ради, які в разі ухвалення такого закону будуть зобов’язані забезпечувати ці права.

Закарпатський розробник запатентував винахід, що може врятувати планету від пластику

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: