Держава збільшить фінансову підтримку “молодих фермерів”

Під час робочої зустрічі представників міністерства з молодими керівниками фермерських господарств Ольга Трофімцева повідомила, що Мінагрополітики планує збільшити фінансування молодих фермерів, пише “Агро-Центр”.

“В Україні серед загальної кількості фермерських господарств близько 500 очолюють фермери віком до 35 років. Нам надзвичайно важливо почути і підтримувати таких енергійних молодих людей-фермерів, які б своїм прикладом надихали інших створювати свій аграрний бізнес на селі.”

— пояснила в. о. міністра Ольга Трофімцева.

Ринок землі: Світовий банк тисне на Україну

За її словами, зараз для Мінагрополітики важливо почути від фермерів з усіх куточків України конкретні запитання та пропозиції: що сьогодні робить міністерство недостатньо ефективно, як вдосконалити підтримку саме сімейного фермерства, новостворених фермерських господарств і молодих фермерів.

“В цьому році ми запровадили новий окремий напрямок саме для молодих фермерів до 35 років. Поки що це 40 тис. грн, але в перспективі можливо сума буде збільшена до 48 тис. грн. Нам важливо зацікавити вас працювати на своїй землі, в своєму селі й розвивати свій населений пункт”,

— зауважив заступник міністра Віктор Шеремета.

На імпорт: українські яйця завойовують закордонні ринки

Експерти вважають, що подібна підтримка “молодих фермерів” державою стимулюватиме розвиток бізнесу на селі і сприятиме розвитку сільських територій.

Закарпатський розробник запатентував винахід, що може врятувати планету від пластику

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: