“Держпідтримку органічних фермерів на 2022 рік необхідно збільшити із 50 до 250 мільйонів” – нардеп Соломчук

Сьогодні, 22 вересня, відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат та член аграрного комітету Верховної Ради Дмитро Соломчук.

Політик розповів, що на засіданні підняли питання про підтримку органічного фермерства. Одним з основних завдань є створення відділу, який буде займатися виключно підтримкою органіки.  

Зокрема, Дмитро Соломчук зазначив, що Кабмін терміново має підготувати підзаконні акти до Закону про підтримку органічного фермерства №5440, який було прийнято Радою на позачерговому засіданні ще 14 липня. 

Також на засіданні підняли питання збільшення держпідтримки органіків на 2022 рік з 50 до 250 мільйонів. Адже, у вирощування органічних продуктів необхідно вкладати набагато більше коштів, ніж у класичне вирощування.

Коментар: На моє чітке переконання, майбутнє розвитку села за органіками. Органічне виробництво на 1 га обробітку потребує в 3-4 рази більше працівників, ніж класичне вирощування з використанням агрохімікатів. Це економічний розвиток сіл та безпека харчових продуктів України” – написав нардеп.

За словами Дмитра Соломчука, у наступному році держпідтримка агросектору буде менша ніж очікували. Проте, члени агрокомітету уже готують відповідні правки, аби збільшити фінансову підтримку фермерів з боку держави.

Читайте також: Ціни на гречку до кінця року можуть зрости на третину: прогноз експертів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: