Для аграріїв Рівненщини продовжують здешевлювати кредити

Для 52 сільгоспвиробників Рівненщини компенсували відсотки за кредитами. З початку року на їх рахунки надійшло 8,5 млн грн.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Виплати здійснюються за державною програмою “Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів”.

Коментар: “Сільгоспвиробники беруть позики у банках. Гроші використовують на закупівлю засобів захисту рослин, паливо-мастильних матеріалів, насіння, тварин, кормів, ветпрепаратів, запчастин. А держава допомагає виплачувати кредити через компенсацію відсотків за ними”, – зазначила директор департаменту Надія Переходько.

Розмір відшкодування складає 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

Компенсація надається суб’єктам господарювання агропромислового комплексу, які займаються усіма видами сільськогосподарської діяльності та переробкою сільськогосподарської продукції.

Для отримання державної підтримки позичальники подають кожному уповноваженому банку, в якому залучений кредит, пакет документів. Зразки можна знайти тут.

Джерело: сайт Рівненської ОДА

Читайте також: На Волині фермер вирощує 25 сортів кавунів (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: