“Для фермерів молодше 35 років”: в Україні готують допомогу для молодих аграріїв

Уряд України має намір направити на розгляд до Верховної Ради законопроєкт про законодавче закріплення державної фінансової підтримки молодим фермерам.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У законопроєкті мовиться про підтримку невеликих фермерських господарств. Держпідтримку планують надавати молодим фермерам, щоб збільшити кількість господарств, які очолюватимуть молоді люди. Про це 2 вересня 2020 року під час засідання Уряду заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Коментар: Мова йде не про підтримку агрохолдингів, а саме про держпідтримку невеликих фермерських господарств. Ми плануємо підготувати законопроєкт, який вносить зміни до законів щодо підтримки саме фермерських господарств, та передати його до Верховної Ради“, – сказав прем’єр-міністр.

Деталі: Серед основних новацій – законодавчо визначити пріоритетність держпідтримки для фермерських господарств, у яких голова молодший 35 років.

Коментар: “У нас зараз близько 30 тисяч активних фермерських господарств. І лише близько 500 з них – це господарства, які очолюються молодими людьми. Кількість таких господарств повинна зрости в рази, і доволі швидко. Держава ж повинна надати всебічну підтримку таким господарствам“, – зазначив Шмигаль.

Також Уряд планує розповсюдити держдопомогу й на ті фермерські господарства, які орендують землю.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Чому в Україні знижується врожай зернових: пояснення від Мінекономіки

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: