Дмитро Соломчук: “Нам потрібно знайти баланс між аграріями та пасічниками в Україні”

Сьогодні у Києві відбулася конференція “Стан та перспективи розвитку бджільництва в Україні. Нові виклики 2021- 2022 рр”. У заході взяли участь заступник міністра АПК Тарас Висоцький, член аграрного комітету Дмитро Соломчук та представники профільних асоціацій бізнесу і бджільництва.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Нардеп Соломчук розповів, що сфера бджільництва понад 20 років не обговорювалася у Верховній раді. За останні декілька років депутати вже встигли напрацювати чимало законопроєктів, зокрема про використання пестицидів та агрохімікатів від яких гинуть бджоли. На думку політика такі ініціативи є надзвичайно важливими не лише для бджільництва, але й для усього агросектора в цілому.

Коментар: Наші українські бджолярі роками дивують світ якісним і смачним медом, який давно став візитівкою країни. Щоправда, останні 20 років тема бджільництва фактично не звучала у Верховній Раді. За цей час накопичилося чимало питань і чим швидше у ВР їх розглянуть, тим швидше вдасться їх реалізувати. Цим самим ми нарешті досягнемо довгоочікуваного балансу між аграріями та пасічниками“, – повідомив нардеп.

На конференції політик детальніше описав законопроєкт про внесення змін до Закону України “Про пестициди і агрохімікати” щодо вдосконалення вимог до маркування пестицидів і агрохімікатів”. 

За його словами, щороку через застосування пестицидів та хімікатів гине 40-45 тис. бджолиних родин. Пасічники через це втрачають колосальні ресурси, а Україна недоотримує тонни меду. Згідно із новим законопроєктом вдасться контролювати використання небезпечних речовин аграріями та притягувати їх до відповідальності. Така практика вже давно поширена у країнах Європейського союзу.

Читайте також:В Україні знову змінилися ціни на овочі та фрукти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: