Довели: фермери подали в суд через глобальне потепління

Фермери та організація з захисту природи подали в суд на уряд Німеччини через те, що вважають недостатніми зусилля, які уряд прикладає до зниження викидів парникових газів в атмосферу, пише “Агро-Центр”, з посиланням на ukrinform.ua.

“На думку позивачів, через глобальне потепління в їхніх господарствах поширюються садові шкідники, що спричиняє скорочення обсягів врожаїв та фінансові втрати. Позивачі також вказують на посухи і зливи, що також призводять до зменшення врожаїв. Це перший подібний позов в історії Німеччини. Адміністративний суд в Берліні повинен розглянути його в четвер, 31 жовтня, і в той же день ухвалити рішення”,

— йдеться у повідомленні.

Оприлюднено прогноз врожаїв в Україні

Фермерів обурило той факт, що 12 років тому Німеччина поставила собі за мету до 2020 р. домогтися зниження рівня викидів парникових газів на 40% у порівнянні з 1990 р. Проте зараз стало зрозуміло, що таких результатів досягнуто не буде. Позивачі вважають, що постанови уряду — це не просто вираз будь-яких намірів, а обов’язкові до виконання правові акти. Тому фермерські родини, що займаються сільським господарством, вважають, що були порушені їхні основні права.

Адвоката позивачів Роди Ферхейен, пояснює, що робота фермерів істотно ускладнилася через підвищення середньої температури повітря, гради, зливи і загрози повеней, безпосередньо пов’язані з глобальним потеплінням.

Студентів навчатимуть як правильно вирощувати марихуану

“Фермерські родини та Greenpeace не збираються домагатися від уряду на суді матеріальних компенсацій. «Вони хочуть скористатися своїми основними правами й заявити: «Ви повинні докладати більше зусиль, щоб нас захистити”,

— пояснює адвокат.

Президент і корови: Лукашенко назвав корівник Освенцимом та наказав звільнити ряд чиновників (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: