“Експорт агропродукції збільшився в 5 разів, проте цього недостатньо” – нардеп Соломчук

Про це у своєму телеграм-каналі розповів нардеп, член Комітету ВРУ з питань аграрної політики Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Політик розповів, що протягом останніх місяців усі гілки влади займалися налаштуванням експорту агропродукції. Загалом із цим завданням вдалося впоратися, проте цього недостатньо.

Коментар: Частково з цим вдалося впоратися, адже з 400 тисяч тонн у березні ми збільшили експорт до 2,1 млн тонн в червні. Цього досі недостатньо, але з кожним місяцем ситуація покращуватиметься“, – сказав Дмитро Соломчук.

За словами нардепа, Міністерство сільського господарства та Кабінет Міністрів України веде перемовини щодо створення Світового продовольчого фонду. 

Мета створення такого онду полягає в тому, щоб викупити сільськогосподарську продукцію українських аграріїв, аби ті мали кошти на посівну кампанію.

Коментар: Ще одне вирішення – створення Світового продовольчого фонду, який викупить продукцію в українських фермерів, поки вона зберігатиметься в Україні, – зазначив нардеп.

Також Дмитро Соломчук закликав фермерів по максимуму зберігати та нереалізовувати пшеницю, адже через декілька місяців вона суттєво зросте в ціні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: