“Ферма в школу”: американських школярів годують виключно фермерськими продуктами

У США діє унікальна програма “Ферма в школу”. Суть програми полягати в тому, що продукти в школи постачаються виключно з місцевих ферм, пише “Агро-Центр”, з посиланням на agroxxi.ru.

Брендон Липпс — виконуючий обов’язки заступника міністра сільського господарства США в області харчових продуктів особисто відвідав декілька шкіл Вермонта та перевірив як працює програма.

“Я провів чудовий день у Вермонті, відвідуючи школи, зустрічаючись з учнями і розмовляючи з професіоналами, які відповідають за приготування здорових, поживних шкільних страв. Моя перша зупинка включала шкільний сніданок в середній школі Crossett Brook в Даксбері. Директор служби харчування Еріка Долан показала мені, як кожен день вони готують їжу зі свіжих місцевих продуктів. Вона сказала, що кожен пункт меню – аж до вершкового масла для цільних зернових млинців – локально доставлений з районних ферм.”

— розповів Липпс у своєму блозі на сайті Мінсільгоспу США.

У Індії відомий актор погасив кредити фермерів

На одній школі експеримент не закінчився. Обід Брендон Липпс провів в середній школі в Берлінгтон. Особливістю дії проекту в цій школі в тому, що тут приділяють увагу знайомству учнів і їх батьків з місцевими фермерами. Також для при школі працюють кулінарні курси з приготування корисної їжі, для всіх охочих учнів.

“Я вважаю, що програма «Ферма в школу» школі посилює американську економіку і з’єднує студентів з фермерами. Такі школи надають стабільний ринок для місцевих виробників, забезпечують їм доходи і, в кінцевому підсумку, підвищують регіональну економіку”

— поділився він.

Експерти назвали наслідки, які матиме воєнний стан для фермерів

Засновники програми “Ферма в школу” вважають, що вона допомагає дітям дізнатися, звідки їх їжа, і надихає їх вирощувати продукти самим. Щоб надалі підтримати ці пріоритети, Міністерство сільського господарства США недавно оголосило про те, що Федеральний сільськогосподарський фонд виділяє в 2019 році кошти на грантову підтримку подібних програм.

Фермер з Донеччини вирощує овочі для місцевих шкіл (фото)

 

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: