Фермер намалював велетенську свастику на полі у Німеччині

Німецький ферми намалював на своєму полі велетенську свастику. Гноєм німець зобразив абревіатуру AFD – назву ультраправої німецької партії “Альтернатива для Німеччини”. У мережі фото поширили пілоти, які сфотографували поле з висоти пташиного польоту, пише “Агро-Центр”.

В Німеччині діють суворі покарання за зображення свастики. За подібний вчинок можна отримати позбавленням волі на строк до 3 років. Фермер розповів, що зобразив свастику ще на початку вересня, але заявив, що це було помилково, і наміру вчиняти злочин він не мав. Свастики на полі вже не має, фермер одразу ж його скосив.

Українці вивели новий сорт картоплі

Німецька поліція розшукує і тих хто першим поширив фото в мережі, адже публікація зображень свастики в Німеччині також заборонена.

Сьогодні свастика все частіше з’являється в Німеччині. Таким чином ультраправі групи протестують проти політики Ангели Меркель щодо біженців. Так, ще одна 20-метрову свастику було скошено на газоні в Бад-Кестріце в східній частині Тюрінгії. Через гігантські розміри символ був помітний навіть з Гугл-карт.

Як в Україні заробляють на фермах?

В нацистську епоху подібну свастику висаджували з дерев модрини в Бранденбурзькому лісі. Символ зник лише в 2000 році.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: