Фермер з Київщини підробив документи аби незаконно привласнити землю

Васильківський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомив про підозру голові фермерського господарства. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Главком.

Шляхом використання підробних документів голова фермерського господарства вирішив заволодіти земельною ділянкою державної форми власності площею майже 35 га. Земельна ділянка знаходиться на території Барахтянської сільської ради.

Колишній диктатор працюватиме на фермі

На прохання фермера йому виготовили підроблені документи, необхідні для оформлення права приватної власності на землю. Згодом, чоловік повідомив про втрату оригіналу вказаного державного акту з метою поновлення такого документа.

Згідно з вимогами законодавства витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку та копія державного акту на право приватної власності в даному випадку виступали офіційними документами, які надають право для подальшої офіційної державної реєстрації прав на земельну ділянку. Саме цим скористався підозрюваний, надав держреєстратору свідомо підроблені офіційні документи.

Половина “джерельної води” в Україні фальсифікована

Таким чином фермеру вдалося заволодіти вищевказаною земельною ділянкою. Наразі досудове розслідування триває.

Верховна Рада прийняла законопроект про “безвіз” для сільськогосподарської техніки

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: