Фермера з Донеччини визнали винним у фінансуванні тероризму

Миколу Бутрименка засудили до восьми років увязнення. Його визнали винним у фінансуванні тероризму.  На початку Антитерористичної операції на Донбасі на його фермі вбили українських бійців, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Gazeta.ua”

29 липня 2014 року Микола Бутрименко із села Дмитрівка запропонував бійців 3-го полку спецпризначення переночувати в ангарі його ферми. Він розповів про це терористам, які прибули на місце та розстріляли ангар із кулеметів. Українські бійці загинули на місці, п’ятеро потрапили в полон, решта врятувалися.

Птахівники в Україні отримують мільярдні дотації, інші галузі – занепадають

За словами українських військових Бутрименко знущався над полоненими. Фермер вдалося затримати у червні 2016 року,  в “сірій зоні”, поряд із блокпостом контрольно-пропускного пункту “Мар’їнка”.

Суд визнав винним Миколу Бутрименка у фінансуванні тероризму. У вбивстві спецназівців суддя стала на бік звинуваченого.

Через нестачу заробітчан Німеччина втрачає врожаї спаржі та полуниці

За терористичний акт Бутрименка виправдали у зв’язку з тим, що органом обвинувачення в суді не доведено участі обвинуваченого у вчиненні терористичного акту. До набуття вироку в законну силу він залишатиметься під вартою,

— зазначили в суді.

Після оголошення вироку військові з 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго пообіцяли покарати Бутрименка самотужки, якщо вирок не переглянуть.

Молоді фермерки знялися оголеними заради села (фото 18+)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: