Фермери готові страйкувати через нові тарифи Укрзалізниці

Українські фермери готові страйкувати через нові, підвищені тарифи “Укрзалізниці” (УЗ). Аграрний комітет готує звернення до Кабміну, голови уряду та Президента про припинення рішення керівництва УЗ, пише “Агро-Центр”.

“Бізнес дуже гостро ставить питання, погрожують страйком. Все це — через підвищення “Укрзалізницею” в односторонньому порядку тарифів на перевезення продукції АПК майже на 50%. Це нищить наших товаровиробників”,

— розповів народний депутат Григорій Заболотний.

Держава безкоштовно отримує у власність землі померлих українців

Далі народні депутати планують направити групу на засідання ВР і донести проблеми виробників та підписати рішення і звернутися до Антимонопольного комітету і почати розслідування діяльності “Укразалізниці”.

Березовий сік з Волині набирає популярності в Америці

Олена Ковальова – заступник міністра аграрної політики і продовольства, назвала проблему підвищення тарифів не єдиною. “УЗ” не може якісно забезпечити фермерів вагонами та станціями. Олена відзначила, що логістична складова перевезення не може вартувати аграріям більше 20% вартості продукції.

Головним проханням учасників комітету буде обґрунтування тарифів в рамках законодавства, а Антимонопольний комітет проситимуть провести перевірку підвищення тарифів.

“Необхідно провести в кабміні засідання за участю прем’єр-міністра, керівництва МЕРТу, Мінагрополітики «Укрзалізниці». На цьому тижні треба вирішити це питання. Завтра потрібно зачитати на Кабміні рішення комітету”,

— сказав Олександр Бакуменко.

“Червоне золото”: фермер з України вирощує найдорожчу спецію в світі (фото)

Причиною такого обурення є рішення “Укрзалізниці” підвищити тарифи на використання зерновозів аж на 48%. Так, послуги вагона-зерновоза, за новими тарифами, вартуватиме фермерам 1 266 грн на добу (c ПДВ).

“Нагадаю, це вже 4 підвищення вартості транспортування зернових вантажів за останній рік. Завдяки цим підвищенням транспортування зерна зросла майже в два рази за останній рік”,

— говорить заступник директора з логістики компанії “ТД “Дельта Вілмар“” Валерій Ткачов.

Українська курятина завойовує світові ринки

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: