Фермери, які постраждали від війни, зможуть отримати до 530 тис. грн допомоги (умови)

Кабмін затвердив порядок використання фінансової допомоги фермерам, які постраждали від військової агресії рф. Про це повідомив член Агрокомітету ВР Дмитро Соломчук у своєму tg-каналі.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Так, загальна сума програми складає 1,5 млрд грн, вона фінансується коштом бюджетної підтримки Європейського Союзу.

За словами політика, претендувати на допомогу можуть агровиробники, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь, або які утримують від 3 до 100 корів. 

Допомога в розмірі 3100 грн виплачуватиметься за один гектар сільськогосподарських угідь (але не більше 372 000 грн), а також 5300 грн за вирощену дійну корову (але не більше 530 000 грн).

Нардеп зауважив, що отримувач бюджетних коштів може разово скористатися одним із визначених напрямів.

“Допомога безповоротна і обрати можна один напрямок. Для отримання фінансової допомоги необхідно зареєструватися у Державному аграрному реєстрі (ДАР).

Заявки приймаються з 1 вересня. Це реальна допомога, яка підтримає наших малих аграріїв. Дякую усім колегам депутатам за відстоювання інтересів агросектору!”

Нагадаємо, що ДАР було запущено 12 серпня: це онлайн-платформа для прямої взаємодії держави та агровиробників та обліку держдопомоги сільгоспвиробникам.

Як повідомив на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль, за перші три дні роботи в реєстрі зареєструвалося вже 1,5 тисячі фермерів.

“Державний аграрний реєстр — це “Дія” для аграріїв. Платформа, де представлено прозорий та зрозумілий розподіл усіх видів підтримки для українських фермерів. Агровиробники, зареєстровані в реєстрі, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів”, – зазначив він.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: