Фермери в знак протесту перекрили Єлисейські поля

У Франції, фермери в знак протесту перекрили одну з головних вулиць французької столиці — Єлисейські поля, пише “Агро-Центр”.

Учасники протестів вийшли на Єлисейські поля з прапорами профспілок, обмеживши проїзд автомобілів, і розкидали на проїжджій частині сіно.

“Ідея полягає в тому, щоб висловити тут нашу позицію з тим, щоб потім нас прийняв Емманюель Макрон. Поки у нас не буде відповідей щодо зустрічі і рішень наших проблем, ми не зрушимо з місця”,

— сказав президент профспілки фермерів FDSEA.

Тисячі овець заполонили центр французького міста (ФОТО)

Тим часом, близько 1 тис. тракторів вишикувалися вздовж центральних магістралей, що ведуть в Париж, тим самим частково блокувавши в’їзд автотранспорту в столиці. Фермери протестують проти ряду заходів, які, на їхню думку, сильно б’ють по сільгоспвиробникам Франції.

Зокрема, мова йде про укладені міжнародні угоди про торгівлю, директиви, що вносять обмеженя у їх роботу в країні, зростання конкуренції з боку іноземних виробників. Крім того, невдоволення у учасників акції викликає неповне застосування у Франції прийнятого в 2018 році закону Egalim.

Він покликаний захистити інтереси сільгоспвиробників і забезпечити населенню стабільний доступ до екологічно чистих продуктів харчування.

Авіа-шоу та кінний театр: на Житомирщині з розмахом проведуть свято льону

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: