Фермерів попереджають про можливі затоплення сільгоспугідь

За прогнозами синоптиків, сильні дощі триватимуть в Україні аж до четверга, 23 травня. В зв’язку з цим, очікується підйом рівня води у річках з можливим затопленням сільгоспугідь, пише “Агро-Центр”.

У повідомлені ДСНС йдеться, що на річках басейнів Прип’яті і Західного Бугу очікується підйом води на 0,2 — 0,8 м з виходом води на заплаву та її подальшим затопленням, частковим затопленням, сільгоспугідь.

Фермер-красень заробляє на зелені у Києві (відео)

На річці Случ (г/п Сарни) можливе досягнення відмітки часткового затоплення присадибних ділянок, господарських споруд, окремих будинків у прирічкових сільських населених пунктах Сарненського р-ну Рівненської обл.

На річках басейнів Прута та Сiрету можливий підйом рівня води на 1,0 — 2,0 м, на окремих ділянках до 2,5 м.

У верхів’ях та середнiх течiях річок Закарпаття, на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (ЛьвiвськаIвано-Франкiвська обл.) вода підніметься на 0,5 —1,5 м.

На ділянці річки Тиси В.Бичкiв-Вилок та в нижнiх течiях її приток — до 2 — 2,5 м, з початковим виходом води на заплаву, частковим затопленням с/г угідь.

Екзотика в Україні: фермер заробляє мільйони на тропіках під Києвом

На Прикарпатті вилучили партію буряків з перевищеним вмістом нітратів

Упродовж 21-22 травня на ділянці Галич-Нижній-Заліщики Дністра очікується підйом рівнів води на 2—3 м над рівнями, встановленими на 8 год ранку 20 травня. Місцями початкове затоплення заплав, часткове підтоплення с/г угідь (І рівень небезпечності, жовтий).

Окрім цього, можливе формування значного місцевого та схилового стоку, швидкоплинні підвищення рівнів води на малих водотоках, що може зумовити локальні підтоплення. У Карпатах iснує загроза утворення селевих потокiв.

Відомий футболіст в Україні виготовляє екзотичні сири (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: