Фермерів в Україні можуть страхувати від АЧС

Власники та господарі свиноферм чимало потерпають від АЧС. Цьогоріч в Європі фермери несли серйозні збитки через захворювання свиней, українських фермерів ця проблема торкнулася також, пише “Агро-Центр”.

Дмитро Мороз — керівник експертної групи в сфері ветмедицини, здоров’я та благополуччя тварин директорату безпеки та якості харчової продукції Мінагропроду повідомив, що Міністерсвто аграрної політики та продовлольства планує розглянути можливість страхування фермерів-свинарів, які потерпатимуть від спалахів АЧС.

Отруєна річка: на Львівщині масово гинуть раки та риба

Планується, якщо кошти, які в 2018 році планувалося витратити на інші державні програми для фермерів не будуть використані у повному обсязі, їх направлять на компенсацію епізоотичних ризиків для свинарів.

“Хоча свиногосподарства і інвестують в біобезпеку і ретельно дотримуються її вимоги, все ж випадки АЧС траплялися. Навіть в цьому році. Але питання в тому, що промислові виробники свинини не можуть розраховувати на компенсацію коштів, як присадибні господарства — в місцевих бюджетах не вистачає грошей для юридичних осіб”,

— заявила віце-президент АСУ Оксана Юрченко.

Українські фермери зазнають збитків через нашестя гризунів

Максим Шилов – провідний консультант з питань агрострахування в Україні відзначив, що  держпідтримка є гарною мотивацією для фермерів аби страхувати свою діяльність, на це вказує позитивний досвід інших країн. 

“І це стосується не тільки посівів. Звичайно, якщо аграрій застрахований в міжнародній компанії, це є показанням для банків, інвесторів що йому можна довіряти”,

— сказав він.

Нагадаємо, що майже половина українських фермерів працює нелегально.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: