“Готові дарувати пусті хати”: на Вінниччині рятують село від вимирання (фото)

Зараз в селі Пісочин, що в Липовецькому районові проживає 13 людей. Там немає магазину, медпункту та навіть не їздить автобус. Аби врятувати населений пункт від вимирання там готові дарувати фермерам будинки або віддавати за смішні гроші, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Вінниця.ОК”.

Село знаходить не далеко від обласного центру — всього в 60-ти кілометрах від Вінниці. Дорогою немає жодних знаків, що це населений пункт і автобусних зупинок.

Єдиним хто римає худобу в селі це 64-річний Василь Дратований. Оскільки магазину немає, Василь Дратований виживає завдяки корові-годувальниці, городині, невеличкій пасіці та двом десяткам курей.

Зменшення податку та збільшення кредитів: як влада Франції допомагає постраждалим від негоди фермерам

“Корова всіх годує — і мене, і собак, і кури сирок їдять, і курчата ростуть. Молоко — це життя.”

Сільський голова Сергій Соболь вважає, що можливість врятувати село від вимирання є. І цей шанс, на його думку, — пусті, але придатні для життя хати.

“Країна любові”: фермерки роздягнулися, щоб привернути увагу до села (фото)

Село і секс: фермери виявилися найактивнішими у ліжку (18+)

“Бачите, всередині — дві мебльовані кімнати, кухня, піч та комора. Треба прибрати, вчепити на вікна білі фіранки та обжитися. Ось цю хату сільська рада віддасть безкоштовно. Пріоритет віддали би якимись молодим людям, перспективним, які хотіли б жити, розвивати це село, щоб воно не занепадало, щоб підняти його з руїн.”

Місцеві жителі переконані, що якщо в село поїдуть люди, знову відкриють магазини, медпункт та пустять автобус. На місці зруйнованих хат можна будувати еко- та органічні ферми, вирощувати худобу, а у ставку — розводити на продаж рибу.

Молоді фермерки знялися оголеними заради села (фото 18+)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: