Грінпіс заявив, що у ЄС більшість земель використовується для годівлі тварин, а не людей

Організація Greenpeace опублікувала дослідження, в якому говориться, що 71% всієї сільськогосподарської землі ЄС використовується для годівлі тварин, а не людей, і що це значною мірою підтримується фондами Спільної сільськогосподарської політики (CAP) ЄС, пише “Агро-Центр”, з посиланням на УкрАгроКонсалт.

У дослідженні наголошується також, що платежі CAP в розмірі понад €28 млрд (близько 18-20% бюджету САР) йдуть на тваринництво і стимулюють промислове сільське господарство, яке негативно вплине на навколишнє середовище і здоров’я людей.

Французькі науковці розробили програмне забезпечення для цілковитого контролю за фермою (відео)

Але Європейська комісія (ЄК) не поділяє цю точку зору. Її представник заявив:

“Дослідження містить поспішні висновки і невизначені і неперевірені посилання для обґрунтування сумнівного твердження, яке не може бути засноване на фактах або статистиці». Він пояснив, що дані, які отримує ЄК приходять завдяки «добровільній спільній підтримці. Загальний обсяг платежів в рамках САР для тваринницьких ферм склав близько €3,185 млрд, а не €28 млрд.”

Американцям будуть виплачувати по долару за кожну покупку молока

Критично про це дослідження висловилася також асоціація фермерів і кооперативів ЄС (Copa-Cogeca). На її думку, його висновки є спрощеним поглядом на виробництво худоби в ЄС, і його варості для суспільства, а методологія, що лежить в основі наведених цифр, була неясною, і вимірювана площа землі включала в себе постійні пасовища, які не отримують коштів CAP, або непридатні площі.

Українські села зникають через зменшення інвестицій (інфографіка)

За словами Greenpeace ЄК не надала автору дослідження відповідну інформацію, і тому він зробив свої власні розрахунки.

Молоде подружжя з Тернопільщини вирощує зелень та їстівні квіти без ґрунту (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: