Європейські фермери зібрали більше врожаю, ніж очікувалося, попри спеку і посуху

В останньому звіті комісії ЄС про врожай, доктор Олаф Зіньці написала, що не зважаючи на погодні аномалії фермерам Європи вдалося зібрати врожай, що значно перевищує очікування, пише “Агро-Центр”.

“Це вже помітно за цінами на зерно. На європейському ринку ціни знизилися до нових мінімумів під тиском хорошого європейського врожаю і падіння цін на зерно в США.”

Сухість, спека і посуха, мабуть, залишили свій слід зокрема на врожаї кукурудзи: потенційні доходи і виробництво були скориговані в бік зниження. Водночас, врожайність твердої пшениці, ячменю і твердої пшениці зросла. В цілому, є плюс для всіх зернових культур.

Кому в агросекторі готові платити більше? (інфографіка)

Однією з причин нинішніх коригувань є великий урожай зерна у Франції. Там Міністерство сільського господарства також недавно коригував кількість врожаю пшениці і ячменю в бік збільшення. Це підтверджується дуже різким зниженням цін на французьку пшеницю і ячмінь. Тим часом, Франція має більш низькі експортні ціни, ніж Росія чи Україна, для обох типів зерна, що чинить тиск на внутрішньо європейські ціни на зерно.

Кримського фермера посадили у в’язницю за український прапор (ВІДЕО)

У випадку з звичайною пшеницею Комісія ЄС очікує істотного збільшення посівних площ в порівнянні з попереднім роком приблизно на 648 000 га до приблизно 23,7 млн ​​га.

Середня врожайність пшениці, за оцінками, трохи вища за минулорічну – 6,02 т / га. В результаті урожай пшениці в Європі складе 142,7 млн ​​т. У порівнянні з попереднім роком цей урожай збільшився на 13,8 млн т або майже на 11 відсотків.

Це означає, що в новому маркетинговому році буде значно більше європейської пшениці, в тому числі кормової, для експорту. Європейський експорт м’якої пшениці збільшиться на 4,1 млн тонн до приблизно 25,5 млн. тонн.

Вигідний бізнес: агротуризм в Україні може приносити до 500 млн гривень доходу

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: