“Іноземці не купуватимуть українську землю”: нардепи розповіли, як буде відкриватися ринок землі

Що буде з ринком землі в Україні розповіли народні депутати від Рівненщини представникам аграрного бізнесу, під час конференції “Зняття мораторію та запуск ринку землі”, пише “Агро-Центр”.

Сьогодні, 26 вересня у Рівному пройшла конференція на якій аграрії мали змогу поспілкуватися з народними депутатами від партії “Слуга народу”. Теза зустрічі звучала так: “Фермери за відкриття ринку землі!”.

Найбільше фермерів та аграрії турбувало питання продажу та купівлі української землі, адже багато хто боїться, що українську землю зможуть без перешкод купувати іноземці.

“Українську землю зможе купити тільки громадянин України, або українська компанія! Це рішення остаточне і перегляду не підлягає! Кожен власник землі, буде знаходитися виключно під юрисдикцією українського законодавства. А нісенітниці про арабів, азіатів чи інопланетян, які викуплять всю українську землю — чиста спекуляція.”.

— пояснив народний депутат Дмитро Соломчук.


Раніше прем’єр-міністр заявив, що першочергове право на покупку землі гарантується право тим, хто зараз орендує земельну ділянку:

“Ми дуже не хочемо, щоб ті, хто зараз обробляє землю, втратили можливість обробляти її надалі. В законопроектах, які ми вам презентуємо, ви побачите, як ми це збираємося зробити”,

— заявив прем’єр.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: