Їжа майбутнього: білок з комах і молоко з водоростей

Британські аналітики передбачили, що ми будемо їсти і як зміниться харчова промисловість в майбутньому – найближчому і віддаленому: в 2025, 2050 і 2169 роках, пише “Агро-Центр”.

Медузи з хлібом з комах і стакан молока з водоростей будуть звичайним вечерею людини середини XXI століття, йдеться в дослідженні, проведеному на замовлення Saintsbury’s – однієї з найбільших мереж супермаркетів Британії. На думку експертів, прогрес в технологіях, зокрема, штучного інтелекту, дозволить персоналізувати дієту і отримувати необхідні поживні речовини та вітаміни в формі таблеток, пластирів або вітамінізованої їжі.

Стало відомо коли в Україні подешевшають овочі та фрукти

Стало відомо де в Україні найдорожча земля

Все більше людей керуються при виборі продуктів міркуваннями здоров’я, захисту навколишнього середовища та захисту тварин. Це означає, що сучасна харчова промисловість не може задовольнити потреб населення, яке до того ж зростає і загрожує збільшитися до 9 млрд за 30 років, пише Guardian.

Автори звіту прогнозують, що до 2169 році для людей стане буденною справою зберігати детальну інформацію про своїх харчових потребах і пристрастях в мікрочіпах, імплантованих в тіло. Чіп буде в міру необхідності посилати сигнал в супермаркет, а дрон або робот доставить замовлення, сформоване так, щоб відповідати потребам людини.

В меню майбутнього неминуче буде менше м’яса і молока. До 2025 року чверть британців стануть вегетаріанцями, це вдвічі більше ніж зараз. Ще половина стануть флексітаріанцамі (допускають час від часу вживання в їжу м’яса). Ринок альтернативних білків очікує зростання на 25%. На зміну горіхів як джерела рослинного молока прийдуть водорості.

Cуддя з Дніпра цинічно знущалася над фермером (деталі)

Один похід в магазин – 9% зарплати: скільки українці платять за продукти

Через 30 років любителям рибного меню доведеться відучуватися від тріски, лосося, пікші, тунця і креветок і переходити на медуз, які відмінно розмножуються в теплих водах у відсутності хижаків. Кухарям, звичайно, потрібно буде проявити винахідливість, щоб пристосуватися до скорочення асортименту.

Комахи стануть звичайною їжею, в магазинах буде продаватися борошно з цвіркунів і макарони з коників. Звичні пшеницю, кукурудзу, рис і сою потіснять більш екзотичні Морінга і бамбарскій земляний горіх.

Європейці вже починають потихеньку звикати до страв з комах. У ресторанах можна знайти тарталетки з смаженими цвіркунами, лаймом і трюфеля майонезом. Правильно приготовані цвіркуни практично без смаку, тому в подрібненому вигляді їх можна додавати куди завгодно: в сосиски, печиво, кекси, тофу і навіть в морозиво.

Солодкий бізнес: Україна у великих обсягах експортує цукор

Тисячі овець заполонили центр французького міста (ФОТО)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: