Як вплинуть аномальні снігопади на урожай: експерт дав прогноз

У великій кількості снігу, яка випала цьогоріч, є позитив, адже після відлиги земля вбере в себе воду і згодом добре вплине на врожай. Про це розповів еколог, голова Національної екологічної ради України Олександр Чистяков.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар:Ця зима, з однієї сторони, для сільського господарства була доброю, адже не було дуже сильних морозів перед тим, як випав сніг. Тобто земля не промерзла і тому вона не втратила здатність поглинати воду. І тому, коли буде весняна повінь, то земля у себе все вбере. І це дуже добре, адже буде зволоження ґрунту“, – сказав він..

За словами Чистякова, зокрема, в Україні змінюється клімат, що безпосередньо впливає на урожайність.

Коментар:Що важливо, що через зміщення кліматичних поясів, через катастрофічне збільшення теплих днів у році у нас зміщуються температурні пояси в країні. Тому разом з ними зміщається і урожайність, вона йде більше до півночі, і там, де ми раніше сіяли кукурудзу, сою, то зараз там буде дуже низький її показник. А ось пшениці в цьому році буде багато, якщо надалі не буде якихось температурних катаклізмів“, – переконаний еколог.

Якщо у Карпатах зливи стануть ряснішими, а опади граду почастішають, то степовим регіонам цьогоріч загрожує сильна посуха, каже Чистяков.

Коментар: У цьому році степові райони будуть схильні до серйозної засухи. Також звичними процесами стануть град, шквальні вітри під час дощів, що не дуже природно. Град буде падати у весняний і осінній періоди. Це загрожуватиме не лише врожаю, а й іншій сільськогосподарській діяльності. Згодом це буде тільки посилюватись“, – каже фахівець.

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: В Україні за тиждень зросли ціни на бензин і дизпаливо

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: