В Україні змінилися ціни на продукти: що подорожчало, а що стало дешевше
В Україні в грудні цього року подешевшали овочі борщового набору, тоді як крупи, яйця і м’ясо, крім курятини, подорожчали в порівнянні з груднем 2019 року.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Про це свідчать дані моніторингу цін аграрного департаменту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
Зокрема, картопля подешевшала у порівнянні з груднем минулого року на 33% (до 7,42 грн/кг), капуста – на 25% (до 3,84 грн/кг), морква – на 18% (до 5,20 грн/кг), буряк – на 24% (до 4,66 грн/кг), а цибуля – на 39% (до 4,54 грн/кг).
При цьому за рік в Україні подорожчали більшість видів круп: гречана – на 50% (до 31,49 грн/кг), кукурудзяна – на 36% (до 10,98 грн/кг), ячмінна – на 25% (до 9,59 грн/кг).
Соняшникова олія зросла в ціні на 23% (до 33,13 грн), а цукор – на 37% (до 16,35 грн/кг).
Також в Україні подорожчала майже вся продукція тваринництва. Яйця подорожчали на 14%, вершкове масло – на 11%, молоко – на 10%.
З м’яса найбільше за рік подорожчала яловичина – на 14% (до 97,23 грн/кг), Також на 2% подорожчала свинина (до 83,13 грн/кг).
Курятина, навпаки, подешевшала на 5% – до 46,42 грн/кг.
2 грудня 2020 року експерти прогнозували, що введення в Україні повного локдауну може спровокувати зміну цінової політики на певні групи товарів. На думку експертів, скорочення попиту може призвести до зниження цін на одяг, а ось продукти харчування будуть дорожчати незалежно від введення обмежень.
Джерело: сайт Уніан
Читайте також: Турецька хвороба може знищити українські кавуни
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: