Яких збитків завдала війна для агросектору Донеччини?

Станом на жовтень 2022 р. на підконтрольній території Донецької області внаслідок обстрілів виникло 154 пожежі: 102 — на хлібних масивах, 31 — на стерні, 21 — на господарських дворах. Пожежами знищено 3,6 тис. га сільськогосподарських посівів. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України та пише видання “Kurkul”.

Також внаслідок пожеж загинуло 1 тис. голів ВРХ, 21 тис. голів свиней, 600 овець, 3 тис. голів кролів та понад 1 млн голів птиці.

“Знищено 154 агропромислові комплекси, 4 великі сучасні птахофабрики, майже 26 тис. голів тварин та 1 млн птиці. Такі втрати зазнала Донеччина за останні місяці війни”.

Повідомляється, що через пожежі горіли тваринницькі комплекси, господарські будівлі, с/г техніка, тварини, поля із врожаєм. Завдано збитків 154 агропромисловим комплексам, зруйновано тваринницькі комплекси 24 підприємств, 4 великі сучасні птахофабрики.

Та попри все це донецькі аграрії зібрали український врожай. Під постійними вибухами, ризикуючи життям, втрачаючи свої надбання. Станом на 10 жовтня на підконтрольній території Донецької області зібрано врожай на 254 тис. га (81% від посіяного), технічних культур — на 85 тис. га (43%), овочевих — 22 тис. га (96%).

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: