Кабмін роздасть аграріям 1 мільярд гривень

Уряд України затвердив процедуру надання державної підтримки для підприємців аграрно-промислового комплексу.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомляє, що на розвиток тваринництва і переробку сільськогосподарської продукції буде виділено 1 мільярд гривень.

Зокрема:

  • 110 мільйонів гривень – на підтримку бджільництва (в разі наявності 520 тисяч бджолосімей).

  • 250 мільйонів гривень – на часткове відшкодування вартості племінних тварин, бджіл (це вартість 6400 голів нетелів, 4800 голів свинок, 450 голів овець, 200 000 доз репродуктивного матеріалу, 2500 бджолопакетів, 20000 бджоломаток і 50 ембріонів).

  • 267 мільйонів гривень – на часткове відшкодування вартості будівництва тваринницьких об’єктів (це вартість 25 тваринницьких ферм і комплексів, введених в дію в грудні минулого року та у поточному році).

  • 102,6 мільйонів гривень – на погашення бюджетної кредиторської заборгованості представникам галузі тваринництва.

  • 106 мільйонів гривень – на компенсацію вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів (це вартість тваринницьких об’єктів, будівництво та реконструкція яких розпочата і здійснюється за рахунок залучених кредитних ресурсів у 2018-2019 роках).

  • 266,9 мільйонів гривень – на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції підприємств зі зберігання і переробки зерна (30 об’єктів).

Зауважимо, що у 2020 році Кабмін України планує витратити на підтримку сільськогосподарських підприємців 4 мільярди бюджетних гривень. Головні напрямки: фермерство, тваринництво, садівництво, компенсація вартості техніки і компенсація відсотків за кредитами.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: В Україні квотуватимуть імпорт добрив

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: