Рівненський нардеп пояснив, чому пальмову олію забороняють навіть для домашньої худоби

В Україні хочуть заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах, та обмеження пальмової олії з обов’язковим маркуванням на пакуванні.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Нещодавно в Україні зареєстрували законопроєкт щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, молока та молочних продуктів, зокрема продуктів дитячого харчування. 

Нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук, який є ініціатором законопроєкту, розповів, що у Канаді планують заборонити додавати пальмову олію, не те щоб у солодощі, але навіть у корми для корів.

Коментар: Канада іде попереду і навіть тваринам заборонять вживати пальмову олію. Днями про це заявила асоціація молочників Канади (DFA). У нас же це звична практика: солодощі, молочка, цукерки, шоколад. І це вживають українські діти, а не канадські корови“, – повідомив нардеп.

https://www.facebook.com/d.solomchuk/posts/510925583635279

Нагадаємо, що основними завданнями законопроєкту про заборону використання пальмової олії в Україні є:

  • заборона використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
  • заборона використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів (кунжут, льон, глютен) у дитячому харчуванні; 
  • заборона використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
  • штрафні санкції за порушення;
  • чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Читайте також: Як вплинуть аномальні снігопади на урожай: експерт дав прогноз

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: