Картопляний бізнес найбільш виграшна ніша для виробників та переробників

Експерти Rabobank очікують, що міжнародна торгівля картоплею продовжить рости в найближчі десять років. На їхню думку, тенденція принесе вигоду переважно північно-західним європейським експортерам, але з урахуванням того, як картоплярі зможуть вирішити місцеві проблеми якості ґрунту, а також вибудувати бізнес в умовах посилення екологічних стандартів, нестабільності цінових змін і напруженості в міжнародній торгівлі, пише “Агро-Центр”.

Як відзначають експерти, в відношенні заморожених картопляних продуктів обсяг світового імпорту в 2017 році склав 7,095 млн тонн. За десять років цей показник зріс на 2,985 млн т або на 72,7%. З цієї кількості в Європі було вироблено всього 1,342 млн тонн.

Особливо сильно торгівля активізувалася в Європі і досягла 3,334 млн тонн, що відповідає збільшенню на 69,1%.

У ЄС забруднено близько 80% земель (результати дослідження)

У США до 2040 року зникне цілий клас фермерів

Хоча споживання картоплі зростає майже у всіх країнах світу, є тільки чотири основних країни з розвиненим сектором переробки: Нідерланди, Бельгія, Канада і США, які забезпечують понад 80% відповідного експорту.

З чотирьох провідних країн Бельгія мала найбільший успіх: переробники картоплі збільшили свою частку в світовому експорті протягом десятиліття на 11 процентних пунктів до 29% до 2017 року.

Аналітики відзначають, що прибуткове виробництво заморожених картопляних продуктів вимагає цілорічної поставки високоякісних бульб. Таким чином, бар’єри для входу на ринок досить високі.

На фермі під Києвом відомі політики купують екзотику (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: