Мешканець ДНР “рейдернув” аграрне підприємство на Харківщині (фото, відео)

Вже чотири дні ФГ “Строгого О. Ф.” схоже на місце зйомки справжнього вестерну. Там невідомі намагаються незаконно захопити господарство та елеватор Строго О. Ф. 8 вересня близько 30 молодиків, в камуфляжі самовільно заїхали на територію підприємства та почали завантажувати свої автомобілі соняшником з елеватора, аби вивезти його, пише “Агро-Центр”.

Під час незаконного захоплення, рейдери розпочали стрілянину. Внаслідок, було поранено 5 людей, одного чоловіка забрала швидка. Поліція не одразу розпочала приймати заходи для знешкодження так званих “рейдерів”.

Події розгортаються вже 4 день та набирають все нових обертів. Далі виклад інформації по днях:

7 вересня
У державному реєстрі були змінено діючого власника та назву господарства “Строгого О.Ф.”. За підробленими документами новою власницею є Олена Маруняк,  а господарство тепер називається ФГ “Слобожанські лани”.


При цьому, справжній керівник господарства зазначає, що з Оленою Маруняк вони не знайомі та конфліктних ситуацій напередодні не виникало.

8 вересня
Близько 30 молодиків силоміць захопили фермерське господарство. Вони самовільно заїхали на територію елеватору, заблокували ворота та почали завантажувати свої вантажівки.

Як повідомляв Олександр Строгий, власник фермерського господарства:

“З поля все скошено та вивезено 300 тонн соняшнику. Після того, як пішов дощ — вони зупинили збирання посівів. З елеватора намагаються вивозити зерно. Населення, пайовики не допускають цього. Міліція сприяє злочинцям вивозити зерно і збирати врожай з поля”

Аби захистити свої права Олександр Строгий офіційне звернувся до міністра юстиції України Павла Петренка.

“Звертаюся до Вас з великим проханням зупинити рейдерське захоплення мого фермерського господарства (ЄДРПОУ 21229706) та терміново скасувати незаконну державну реєстрацію”.

11 вересня
На прес-конференції Андрій Дикун, голова ВАР зазначив, що рейдерське захоплення ФГ на Харківщині справа рук рейдерів з ДНР.

“Зверніть увагу, мешканець ДНР “рейдернув” аграрне підприємство на території України через нечесного державного реєстратора. Це вже питання має відношення також і до Служби безпеки України, адже це економічна війна, яка нас знищує”.

Тим часом, події на Харківщині набирають кривавого відтінку. Молодики в камуфляжі розпочали стрілянину. В ході подій, було поранено мирних жителів, жінок та правоохоронців. Поранено також власника підприємства.
Не заважаючи на наявність поліції, справа не вирішується. Поліція залишається осторонь та не приймає заходів для захисту громадян.

Ситуація досі залишається не вирішеною.

12 вересня

Як повідомив перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, на своїй сторінці у Фейсбук, 53 особи доставлені до поліції, з них 22 молодики брали безпосередню участь в рейдерському захоплені. Внаслідок стрілянини було поранено 5 людей.

https://www.facebook.com/Vyacheslav.Abroskin/posts/1967201453572519?__xts__%5B0%5D=68.ARC47cmIHcJsnjaqcTf1MJPoGhuoPuX1eAXeI2gCLixdkxFPV8qw723Sqmg6Zj7k-8k-DlMCRvh7-fX9vqhp1C9VHQGGaYv48YFBYk1Btql8T5gMaBr02AMpKT0JbNxj6YLthNgapFzxiOjj2cjRYQFcbJqLFF3PYOwZHHUy1a2GqkKGZJb31w&__tn__=-R

 

За опитуванням Центру “Соціальний моніторинг” близько 71% аграріїв відчувають небезпеку рейдерського захоплення та вважають свій бізнес незахищеним. Опитування проводилося серед 500 підприємців, на замовлення ВАР. 64% опитаних, основною причиною поширення рейдерства вважають корупцію в органах влади і правоохоронної системи.

Раніше ми писали, про рейдерство ФСБ.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: