Мінагрополітики підписало меморандум про стабілізацію цін на газ з виробниками “соціальних” продуктів

Міністерство аграрної політики та продовольства 31 грудня 2021 р. підписало меморандум щодо стабілізації цін на природний газ власного видобутку з виробниками соціально значущих продуктів харчування — хліба, борошна, молочної продукції, олії соняшникової, яєць, курятини. Про угоду, досягнуту з представниками виробників продуктів харчування, міністр агрополітики Роман Лещенко написав у Facebook у п’ятницю ввечері.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Як зазначається, документ підписали міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, Голова ради директорів Спілки молочних підприємств Вадим Чагаровський, директор асоціації «Національна асоціація молочників України «Укрмолпром» Василь Бондаренко, голова ради директорів асоціації «Союз птахівників України» Олександр Бакуменко, директор громадської спілки «Борошномели України» Родіон Рибчинський, голова ради об’єднання підприємств хлібопекарної промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, президент асоціації Всеукраїнська асоціація пекарів Юрій Дученко, генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук.

Роман Лещенко додав, що відповідно до змін, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» визначено оптимальний граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку на рівні не більше 25% для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів.

В КМУ зазначили, що таке рішення дозволить виробникам цих продуктів не зупиняти виробництво та не підвищувати ціни на соціально важливі продукти.

«Рішення уряду щодо максимальної націнки на газ для виробників соціально важливих продуктів буде діяти до 30 квітня 2022 року», — говориться на Урядовому порталі. 

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: