На імпорт: українські яйця завойовують закордонні ринки

Яйця з українських птахофабрик експортуватимуться до Марокко та країн Малайзії. Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів України та компетентний орган Королівства Марокко підписали ветеринарний сертифікат на експорт українських яєчних продуктів, пише “Агро-Центр”.

За 2018 рік в Україні було вироблено 14 982,1 млн штук яєць. Це на 3,3% більше аніж минулого року. Найактивніше українські яйця імпортували Катар, Ірак, лідером серед імпортерів стали ОАЕ.

Українці витрачають на їжу більшу частину доходів

Раніше Україна і Туніс погодили ветсертіфікат на експорт українського м’яса птиці. Загалом за 2018 рік Україна погодила ветеринарні сертифікати на експорт м’яса птиці та яєчних продуктів в Албанію, Гану, Марокко, Гонконг, Таджикистан та Туреччину.

Володимир Лапа — глава Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів заявив, що протягом 2019-2020 років для української продукції птахівництва планують відкрити ринки ще 24 держав.

Україна збільшила імпорт дешевої китайської ікри

Сьогодні більшість яєць в Україні виробляється на великих підприємствах. Так, сільгосппідприємства виробили 8081,3 млн штук, а індивідуальні господарства 6900,8 млн штук.

Прибутковий бізнес: на Житомирщині фермер заробляє на еко-яйцях (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: