На Луганщині з нашестям сарани борються з допомогою безпілотників

Держпродспоживслужба повідомляє, що на території Валуйської селищної ради Станично-Луганського району було виявлено нашестя небезпечного шкідника — сарани, пише “Агро-Центр”.

Через нашестя шкідників 13 липня було проведено екстрене засідання районної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТБНС).

За результатами ентомологічних досліджень та висновком фітосанітарної експертизи Луганської обласної фітосанітарної лабораторії від 15.07.2019№ФЛ12/000735-В вид комах ідентифіковано як сарана перелітна, основні резервуарні популяції якої широко представлені в Україні та розмножуються в заплавних луках річок та озер. При сприятливих умовах відповідні комахи переходить до стадної форми розвитку.

Один похід в магазин – 9% зарплати: скільки українці платять за продукти

“Місцеве населення та бджолярі оповіщені про проведення знищувальних заходів із застосуванням хімічних засобів захисту рослин. Мешканцям заборонено випасами свійську худобу та птицю на території проведення захисних заходів. Бджолярам рекомендовано вивезти пасіки у безпечне місце або ізолювати бджіл у вуликах”,

— говориться у повідомленні.

Заборонити імпорт: поляки злякалися дешевої української малини

Оскільки вогнище розповсюдження сарани розташоване на лінії розмежування існує велика небезпека мінного ураження людей, задіяних у заходах знешкодження комах. Здійснюється авіаспостереження безпілотними літальними апаратами для визначення меж розповсюдження сарани.

Заходи зі знищення небезпечного шкідника проводяться із застосуванням хімічних засобів захисту рослин дозволених для використання в Україні.

Трамп проти сільського господарства: як фермери реагують на нові субсидії

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: