На Рівненщині 123 га землі засадили 1,5 мільйонами саджанців – нардеп

У рамках президентської програми “Зелена країна” на Рівненщині уже висадили півтора мільйона сіянців на площі понад 123 гектари.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це повідомив у своєму telegram-каналі нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук. Він пригадав, що за ініціативою Володимира Зеленського за 3 роки в Україні планують висадити 1 млрд дерев. 

Коментар:Пам’ятаєте екологічну програму Президента про 1 мільярд дерев за 3 роки? Тоді усі казали, що це неможливо, але це не так. На Рівненщині уже 123 га лісники засадили 1,5 мільйонами саджанців. І це лише перший етап)“, – прокоментував політик.

Також, 30 жовтня на Рівненщині стартувала толока в рамках всеукраїнської акції “Створюємо ліси разом”. Лише за один день в області висадили понад 180 тисяч саджанців дерев. А по всій Україні з’явилося близько трьох мільйонів нових дерев.

Наразі, понад 40% території області засаджено 115-ма мільйонами дерев.

Читайте також: В Іспанії створили неймовірний соус з авокадо

Нагадаємо, що у рамках програми Президента “Зелена країна” влада планує розширити територію лісів до 20% від загальної площі. Нині загальна площа лісів становить близько 15% від загальної території України. Збільшувати площу лісів планують протягом 10 років. 

До загальнонаціональної толоки, присвяченої масштабній висадці дерев в Україні, може приєднатися кожен бажаючий.

Детальніше про ініціативу можна дізнатися на сайті – https://greeningplanet.org/.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: