На Рівненщині розвиватимуть органічне землеробство

На Рівненщині дві об’єднані територіальні громади та декілька аграрних підприємств вирішили розвивати органічне землеробство в області. Першим кроком, стало підписання меморандуму, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Голос України”.

Бургер з сюрпризом: шахраї 6 років продавали дешеву конину під виглядом яловичини

Костянтин Січний — керівник Громадської спілки “Органічна Україна Захід”впевнений що до ініціативи приєднаються не лише аграрії області, а й науковці.

“Сьогодні європейські країни активно розвивають саме органічне землеробство, й краще це виходить через кластерний підхід. Вони відмовляються від хімічно обробленої сільгосппродукції на користь органічної. На жаль, у нашій країні лише 1 відсоток агроринку виробляє органічну продукцію. Тому створення кластеру та розвиток саме органічного землеробства є доволі перспективним напрямом, який потребує підтримки.”

— розповів директор україно-німецької компанії “Деденс Агро” Віктор Щербачук.

На Волині Порошенко заявив фермерам, що пільгових кредитів не буде

Разом з цим, про користь від участі в органічному кластері говорять і представники ОТГ. Так, член виконавчого комітету Клеванської ОТГ Сергій Мініч зазначає, що завдяки участі Клеваня в кластері студенти місцевого аграрного ліцею зможуть набути навичок роботи з органічною сільгосппродукцією та завдяки цьому скласти конкуренцію європейським фахівцям.

Колишній диктатор працюватиме на фермі

Представник Клеванської громади також повідомив, що завдяки участі в кластері громада зможе утилізувати органічні відходи домогосподарств та переробляти їх на компост, який згодом планується використовувати як добриво на дослідних полях ліцею. Таким чином громада зможе вирішити ще й екологічну проблему спалювання органічних відходів місцевих домогосподарств.

Аграрний фонд України втратив зерна на суму 18,8 мільйонів гривень (деталі)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: