Нардеп Соломчук звернувся до прем’єра Шмигаля через необхідність будівництва нових прикордонних інспекційних пунктів (ВІДЕО)

Ситуація з прикордонними інспекційними пунктами (ПІП) сталася через недбальство з боку Держпродспоживслужби, працівники якої, ймовірно, мають намір відкласти будівництво до 2025 року.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Про це повідомив нардеп Дмитро Соломчук у своєму Telegram-каналі.

“Виділені фінанси – є. Відповідні договори – є. Потреба у цих пунктах – колосальна. А Держпродспоживслужба не робить нічого”, – сказав політик.

За його словами, це бездіяльність Держпродспоживслужби, яка, маючи відповідні кошти та усі можливості, не збудувала об’єкти. 

Нагадаємо, ще у грудні 2019 року Світовий банк надав Україні кошти у розмірі 200 млн євро на будівництво сучасних ПІП. На сьогодні, ці кошти заморожені, а Україна сплачує чималі відсотки за “простій” будівництва.

Читайте також: На Закарпатті сімейна ферма виготовляє крафтову гарбузову олію

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 68, починаючи з 5 липня 2022 року в Україні з усіх існуючих мало залишитися лише 35 прикордонних інспекційних постів, через які можна  переміщувати комерційні вантажі з продуктами, перелік яких затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 26.03.2018 № 159.

Нагадаємо, через спалах коронавірусної хвороби фінансування розбудови прикордонних інспекційних постів у квітні 2020 року було вилучено і перенаправлено до Фонду боротьби з COVID-19.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: