Не сонячними станціями єдиними – в Україні набуває популяності біогаз

Найбільшою популярністю він користується серед власників цукрових заводів, адже наявність такого комплексу збільшує прибуток у п’ять разів, пише “Агро-Центр”.

Саму таку заяву зробив експерт Біоенергетичної Асоціації України Юрій Епштейн у своєму блозі, повідомляє “Пропозиція”. За його словами цукрових компаній, які звертаються до біогазового виробництва, більшає. Такий біокомплекс вже мають Глобинький та Рокитнянській цукрові заводи. Слідом за ними біогазове виробництво встановили на заводі в Теофіполі. Завершальний етап будівництва нині триває ще на чотирьох цукрових заводах країни.

У Рівному обробили центральний парк від кліщів (фото, відео)

За словами експерта наявність біогазового комплексу допомагає заводам не тільки зекономити на електроенергії, а й заробити. Буряковий жом на заводах є в достатній кількості, а це є безкоштовна сировина, яку протягом року можна використовувати на біогазовому виробництві.

Турок створив прибутковий бізнес на Рівненщині (відео)

Єдиним фактором, який може наражати на безпеку підприємства у використанні біогазу, це неврожай буряка. Для цього радять окрім буряка сіяти сорго. Також можна використовувати силосні сорти кукурудзи.

Враховуючи той факт, що закордоном діють обмеження на використання сировини природнього походження, а в Україні ні, експерти прогнозують зростання біогазового виробництва.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: