Німців хочуть зобов’язати вигулювати собак двічі на день

Міністр сільського господарства Німеччини Юлія Клекнер заявила, що вона вводить новий закон, грунтуючись на доказах того, що домашні улюбленці недостатньо багато часу проводять на свіжому повітрі.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Відповідно до нового закону, який називається Hundeverordnung, або ж “Закон про собак”, власники вихованців не зможуть швидко пробігтися навколо кварталу, а будуть зобов’язані двічі на день виводити своїх собак не менше ніж на одну годину.

За словами Клекнер, закон був заснований на нових наукових відкриттях, які показують, що собакам потрібна “достатня міра активності і контакту з навколишнім середовищем”, включаючи інших тварин, природу і людей. Прив’язувати собак до ланцюга або повідця на тривалий термін також буде заборонено.

Нові правила викликали бурхливі обговорення по всій країні. Більшість людей задалися питанням про те, як можна буде перевірити 19% німецьких сімей, в яких є собаки.

За словами прессекретаря Міністерства сільського господарства, влада в кожній з 16 земель Німеччини будуть нести відповідальність за дотримання закону.

Джерело: сайт Маяк

Читайте також: Вилов риби та морепродуктів в Україні сильно скоротився: деталі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: