Обережно сальмонела: в польській яловичині виявили небезпечну бактерію

У яловичині, яка надійшла в країну з Польщі, виявлена ​​сальмонела. Про це офіційний представник Єврокомісії з Чехії Анка Падурару поінформувала ЄК. Певна кількість зараженого м’яса потрапила також у Словаччину, пише “Агро-Центр”.

“Ми підтримуємо контакт з владою обох країн з цього питання. Система швидкого оповіщення по продовольчій безпеці спрацювала 20 лютого. Єврокомісія закликає всі держави-члени використовувати цю систему для швидкого обміну інформацією, і ми завжди готові допомогти такому обміну”,

— сказала прес-секретар.

М’ясо стає все менш доступним для українців

За її словами, це дозволяє швидше знайти причину зараження продуктів і вжити заходів для запобігання подібного зараження надалі. Тому важливо, щоб система швидкого оповіщення використовувалася коректно.

Представник Єврокомісії також пояснила, що контроль над м’ясним імпортом в Чехію здійснюють національні влади.

“Європейське законодавство передбачає можливість того, щоб держава-член ЄС застосовувало відповідні заходи щодо продовольчих продуктів, які можуть становити ризик для здоров’я. Рішення приймаються по кожному конкретному випадку після оцінки, зробленої компетентними службами”,

— продовжила Падурару.

Курятину з України постачатимуть в Гану

При цьому вона зазначила, що вжиті заходи повинні бути пропорційними і відповідати виявленому ризику.

Крім того, стало відомо, що деяка кількість зараженого м’яса потрапило також до Словаччини. Звіт про проблему вже відправлено до Польщі. Складений план, спрямований на виправлення виявлених порушень. При цьому А.Падурару ухилилася від додаткового питання про ступінь серйозності цих порушень. Вона запропонувала дочекатися офіційної публікації звіту.

Стало відомо де в Україні найдорожча земля

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: