Обід в обмін на сміття: в Індії відкрили “сміттєве кафе”

В Індії почало працювати унікальне “Сміттєве кафе”. Суть проекту полягає в тому, що клієнти можуть отримати безкоштовний обід в обмін на пластикове сміття. Так, за 1 кг сміття, можна отримати повноцінний обід, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Аgri-gator”.

За даними Глобального індексу голоду 2018, рівень голоду в Індії класифікується як “серйозний”. Окрім цього, щодня в країні з’являється близько 26 тонн відходів.
Аби вирішити одразу дві проблеми було запропоновано відкрити заклад, в якому жителі могли б обміняти пластикове сміття на безкоштовне харчування. Подібні проекти вже успішно впроваджені в Бельгії і Камбоджі.

Уряд Німеччини планує збільшити імпорт агропродукції з України – вже створюють агенство

У “сміттєвому кафе” за 1 кг пластика клієнт зможе пообідати каррі з рисом і сочевицею, а за 500 грам сміття, скуштувати сніданок з самос (пиріжки з овочевою начинкою), пончиків з сочевицею або коржиків (аналог нашої перепічки).

Планується, що все сміття, яке вдасться зібрати відправлятиметься на завод по переробці, на якому його перетворюватимуть в пластикові гранули. А далі подрібнений пластик використовуватимуть для дорожнього покриття.

Їжа майбутнього: білок з комах і молоко з водоростей

Індійське “сміттєвого кафе” працюватиме в центральному штаті Чхаттісгарх, місті Амбікапур.

Чорниця з зони відчуження: затримали жінку, яка збирала ягоди на продаж в Чорнобилі

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: