Оприлюднено ставку акцизного збору на пиво в Україні

Головне управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області опублікувало, що пиво із вмістом спирту етилового від 0,5 відсотка об’ємних одиниць, отримане під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, належить до товарної групи підакцизних товарів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Нормами визначено, що об’єктом оподаткування акцизним податком є операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів — це продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших об’єктах громадського харчування, йдеться у повідомленні.

При цьому встановлені ставки акцизного податку, зокрема, на пиво із солоду (солодове), а саме:

– ставка податку на пиво із солоду (солодове) гривень за 1 літр 2,78 %

– для пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, реалізованих відповідно до п.п. 213.1.9 п. 213.1 ст. 213 ПКУ, ставка акцизного податку становить 5%.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Стало відомо, чому зростає ціна на українську пшеницю

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: