Озвучено ціни на капусту нового врожаю

На українському ринку з’явилися перші партії білокачанної капусти нового врожаю. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Ціни на капусту нового врожаю на ринку поки коливаються в діапазоні 22-27 грн/кг ($ 0,79-0,96/кг), що фактично відповідає рівню цін на перші партії цієї продукції в минулому сезоні. 

У поточному сезоні реалізація даної продукції почалася на 10 днів пізніше, ніж у минулому році. Причиною цього стала пізня весна, через яку дозрівання даного овоча в теплицях Закарпаття і південного регіону країни сильно затримується. 

На сьогоднішній день ранню капусту в невеликих обсягах пропонують із плівкових теплиць поодинокі господарства Закарпатської та Одеської областей

Ціни на перші партії капусти нового врожаю на ринку поки варіюються в діапазоні 22-27 грн / кг ($ 0,79-0,96 / кг), що фактично відповідає рівню цін на перші партії цієї продукції в минулому сезоні.

Що стосується сегмента торішньої капусти, то попит на дану продукцію починає знижуватися, так як і відпускні ціни. Так, на сьогоднішній день білокачанна капуста врожаю 2020 надходить в продаж за ціною 2,5-4 грн/кг ($ 0,09-0,14/кг), при цьому запаси даного овоча ще досить значні. 

Фермери, які мають у своєму розпорядженні досить великі запаси торішньої продукції стурбовані перспективою подальшого зниження цін в даному сегменті. У міру того як пропозиція ранньої капусти на українському ринку почне збільшуватися, а ціни на неї відповідно знижуватися, вартість білокачанної капусти торішнього врожаю може впасти фактично до собівартості даного овоча.

Джерело: сайт Агро Новини

Читайте також: До 100 гривень за кілограм картоплі: експерти розповіли про ціни на ранні овочі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: