Пілот сільськогосподарського дрона – нова популярна професія в Китаї

Китайські фабричні робітники повертаються в сільську місцевість. Але замість того, щоб вручну садити рис та інші культури, вони обробляють їх за допомогою безпілотників. Це набагато більш приємна і високооплачувана робота, пише “Агро-Центр”.

Майже 300 млн жителів Китаю – робочі мігранти, які покинули рідну домівку в пошуках заробітку. Зазвичай це жителі сільської місцевості, які намагаються влаштуватися робітниками або прибиральниками в Пекіні, Шанхаї та інших великих містах.

В Українських ВУЗах вивчатимуть органічне виробництво

Втеча людей із сіл створює проблеми для сільського господарства. Все частіше фермери похилого віку здають або продають свої землі великим агрокомпаніям, які використовують сучасні технології – наприклад, розпорошення пестицидів і добрив за допомогою дронів. Завдяки зростанню популярності сільськогосподарських безпілотників технічні компанії нарощують їх розробку і виробництво.

Мільйони євро у село: Нідерланди інвестують в Україну

Крім того, поширення дронів змушує агрокомпанії шукати людей, здатних ними управляти. І на цю роль все частіше претендують робочі мігранти. Пройшовши короткий курс навчання, вони приступають до обробки полів за допомогою безпілотників. Ця робота дає хороший за китайськими мірками заробіток.

Пілот сільськогосподарського дрона – лише один із прикладів нових робочих місць, створених завдяки сучасним технологіям.

У фермі під Києвом відомі політики купують екзотику (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: