Половина “джерельної води” в Україні фальсифікована

В Україні велика частина води, яку продають під виглядом джерельної є фальсифікованою. В Україні недостатньо природних джерел та діючих скважин аби виробляти ту кількість “джерельної води”, яка сьогодні продається на полицях магазинів, пише “Агро-Центр” з посиланням на УНН.

Про це розповів Святослав Протас — екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України:

“Ми повинні розуміти, що в таких об’ємах, в яких сьогодні виготовляється фасована питна вода, виходячи з того, скільки на полицях магазинів і скільки за кордон експортується, вірити в те, що ця вода є джерельна, що вона поставляється з якихось скважин, – це безглуздя, тому що немає стільки в Україні скважин діючих, які б забезпечили такий об’єм фасованої води.”

У Черкаській області відкрили Перший молочний кооператив

Експерт розповів, що дуже часто та вода яка продається як джерельна — це звичайна вода з-під крана, яку пропускають через фільтри. За оцінками Святослава Протаса фальсифікованою є близько половини, так званої, джерельної води.

“Платити за цю воду ту ціну, яка сьогодні є на ринку, не логічно.”

— додав Святослав.

Стало відомо скільки коштуватиме українцям новорічний стіл (деталі)

За статистикою, 80% набутих захворювань виникають через неякісну питну воду. Це і онкозахворювання, дерматити, екземи, арсеноз, бронхіти, анемія, порушення функцій щитовидної залози, нирок, нервової, серцево-судинної системи, значне зниження репродуктивної функції у чоловіків. Тому питанням якості води є надзвичайно важливим. З 1 січня 2019 року з в Україні діятимуть нові критерії перевірки прісних вод. Тепер державний моніторинг масивів поверхневих вод проводитиметься за біологічними, гідроморфологічними, хімічними та фізико-хімічними показниками.

“Ферма в школу”: американських школярів годують виключно фермерськими продуктами

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: