Польща пропонує відновити торговельний флот в Україні

Представники суднобудівної галузі Польщі запропонували організувати співпрацю з українськими колегами, аби допомогти Україні відновити торговельний флот. Про це заявив директор суднобудівного підприємства Crist Тадеуш Коповський. Про це повідомляє Укрінформ.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

 “Суднобудівна промисловість Польщі пропонує створити постійні польсько-українські робочі групи, в рамках яких ми б обговорили будівництво кораблів для України, відновлення торговельного флоту, співпрацю проєктних бюро двох країн“, – розповів Коповський.

Він додав, що польська сторона готова запропонувати навчання українських студентів на корабельному відділенні Гданської політехніки, а також на навігаційному відділенні Морської академії у Гдині.

Йдеться про те, щоб майбутній торговельний флот України мав своїх капітанів та інженерів, які обслуговували б ці судна», – пояснив директор суднобудівного підприємства Crist.

За його словами, польська сторона готова провести аудит українських суднобудівних підприємств, допомогти у відновленні їхнього технічного потенціалу та розпочати там будівництво суден у співпраці з проєктними бюро та фахівцями з Польщі.

Це комплексна пропозиція на багато років“, – зауважив Коповський.

Він додав, що враховуючи добрі відносини президентів України і Польщі та за їхньої згоди можна було б запропонувати співпрацю американській стороні, яка б частково профінансувала відновлення українського торговельного флоту, зокрема в рамках ленд-ліз.

Представник польської суднобудівної галузі зазначив, що співпрацю можна було б розпочати, наприклад, з будівництва тягачів і барж, які б перевозили по Дніпру будматеріали, продукцію металургії тощо.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: